Кога е най-добре да се откажете от цигарите?  Проучване показва, че

...
Кога е най-добре да се откажете от цигарите? 
Проучване показва, че
Коментари Харесай

На коя възраст е най-добре да се откажете от цигарите

Кога е най-добре да се откажете от цигарите? 

Проучване демонстрира, че в случай че пушачите се откажат от този нездравословен табиет преди 35-годишна възраст , за дълго време те имат същата смъртност като тази при непушачите. Тези, които са спрели да пушат по-късно в живота, макар че има обилни изгоди, са имали по-висок % на смъртност спрямо тези, които са се отказали преди 35-годишна възраст, написа Actualno.

Например, в случай че хората се откажат от пушенето на възраст сред 35 и 44 години , смъртността при тях е с 21% по-висока от тази при индивидите, които в никакъв случай не са пушили. А тези, които са спрели да пушат на възраст сред 45 и 54 години , са имали 47% по-висока смъртност заради всякаква причина. Пушенето ясно покачва риска от смъртност при мъже и дами от разнообразни расови и етнически групи.

Това е третото огромно изследване, което демонстрира, че на 35 години е оптималната възраст за отричане от пушенето и изключително за тези, които са почнали да пушат в ранна възраст. Като цяло, колкото по-рано пушачът се откаже, толкоз по-добре е за здравето му. 

Важно: Статията е само с информативна цел и не замества консултацията със експерт! Не забравяйте, че тютюнопушенето вреди съществено на вашето здраве!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР